Борисов: От папата до Белия дом дадоха оценка на България

Премиерът инспектира ремонтирания път Кричим-Смолян. Борисов използва повода, за да коментира отиващата си 2019-та. По думите му тя е била добра за България, а оценка за страната ни са дали от папата до Белия дом. 36-те километра ремонтиран път са единствената връзка на Кричим, Михалково и Девин със света и са ремонтирани за 52 млн. лв.

Александър Марков
от Александър Марков
преди 2 месеци
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Шофирайки и излъчвайки на живо от джипа си, премиерът направи равносметка на отминалата 2019-а: икономиката е в развой, доходите растат, а регионите се развиват.

Бойко Борисов, министър-председател: От папата до Белия дом, най-важните хора в света, дадоха оценка за България. Етнически мир, регионите са в растеж. Големите инфраструктурни проекти се строят.

Коментирайки ремонта на част от пътя Кричим-Михалково-Смолян, премиерът напомни, че пътят преди години е свършвал в планина и е струвал по-скъпо по време на социалистите.

Бойко Борисов, министър-председател: Понеже Радев много обича да говори за корупция. Да дойде да види неговото правителство: 17 километра - 240 млн. За същия път 38 км. - 46 млн. Ето я корупцията.

Борисов обяви, че догодина по това време ще има още един пробив за Гърция: ГКПП Рудозем-Ксанти.

Бойко Борисов, министър-председател: Това е изключително важен пробив за Смолян, за бизнеса, за целия регион, за туризма.

Премиерът остана доволен, че строителите платили заплатите на работниците.

Бойко Борисов, министър-председател: Трябва да браним работниците като зениците на очите си, защото те дават БВП. Давайте заплати, щото...

Премиерът разговаря с работниците, а в Михалково го посрещна местен жител с обръщението "Ваше Високоблагородие".

Бойко Борисов, министър-председател: И аз съм селянин от Банкя като тебе! Приятно ми е, Бойко!

Местните жители поискаха пари за ремонт на прилежащите пътища в региона, както и за разчистване на стари срутища.

Топ 24
Най-четени