COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Борисов откри Център за споделени услуги в банковия и застрахователния сектор

Варна е притегателен център за чуждите инвестиции заради академичната среда и големите инфраструктурни проекти. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с финансовия министър Владислав Горанов откри Център за споделени услуги в банковия и застрахователния сектор на голяма белгийска финансова компания.

от Нивелина Няголова
18:11, 04.10.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че страната ни привлича чужди инвестиции заради добрата бизнес среда.

Бойко Борисов, министър-председател: И неслучайно всички кредитни агенции в света дават нарастващия рейтинг на България. Неслучайно икономиката държи няколко години ръст над 3,5. А когато фактите говорят, по-добре да не ги коментираме.

Инвестицията на белгийската финансова група във Варна е над 3 милиарда лева. Първоначално ще бъдат открити 300 работни места, а след това всяка седмица ще се разкриват нови позиции. Центърът ще развива международна дейност и това по думите на премиера Борисов ще привлича младите хора заради по-доброто кариерно развитие.

Бойко Борисов, министър-председател: От Варна ще се ръководят много страни и офиси в Европа. Какво повече да ви направим? Варна е градът с най-голяма перспектива за следващите пет години заради младите хора, заради университетите, заради инфраструктурата, заради прекрасната локация.

Борисов напомни, че е дал обещание пред варненци магистрала „Хемус" да бъде завършена изцяло до няколко години.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще си отида от политиката, когато „Хемус" е готова. „Хемус" се строи изключително активно". Ще видите след 4-5 години Варна какъв център ще бъде, когато я има тази връзка София-Велико Търново-Варна.

Преди посещението си във Варна министър-председателят е разгледал археологическия обект "Солницата" в Провадия.

Бойко Борисов, министър-председател: Както археологът ми каза, стената в Провадия е на 6 хиляди и седемстотин години. В сравнение с нея Китайската стена е един млад строеж.

Правителството ще осигури допълнително финансиране за археологическите проучвания на селищната могила Провадия-Солницата.

Топ 24
Най-четени
Среща на премиера Борисов и министри с превозвачите
Среща на премиера Борисов и министри с превозвачите
Урсула фон дер Лайен ще работи и живее в Еврокомисията
Урсула фон дер Лайен ще работи и живее в Еврокомисията