НОВИНИ

Борисов поиска оставката на шефовете на "Гранична полиция"

До довечера цялото ръководство на „Гранична полиция” трябва да си е подало оставката и да е напуснало постовете заради търга, при който транспортирането на нелегални мигранти бе възложено на обвинен в трафик на хора бизнесмен. Отговорност на министър Румяна Бъчварова е да го направи. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Ловеч.

bnt avatar logo
от Дарина Цветкова
12:22, 15.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: При тези усилия, които полагаме и армия, и гранична полиция, и редовият състав и моряците, които служат на корабите в морето, нашата лична ангажираност - ежедневна, усилията, които полагаме всички - и изведнъж, заради някакво недоглеждане или някой, който си е правил далавера, не мога да кажа какво е, защото Бъчварова проверява в момента, но трябва да се понесе веднага отговорност. А отговорност за такъв скандал носи директорът, заместник-директорът - всички които са поставени от нас там, за да бдят да не се случва такова нещо. След като не са предотвратили, след като не са взели мерки, когато е трябвало - не са за тези постове. Така, че се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на това място, ако не - ще ги поставя аз.

Борисов каза още, че по време на посещенията си по границата е срещнал много достойни граничари и има вече предвид някои, които могат да влязат в новото ръководство на Гранична полиция. Паралелно с уволненията, по искане на премиера, се прави и пълна проверка докъде има чадър над канадлджиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ поиска оставката на кмета на столичния район Младост
ГЕРБ поиска оставката на кмета на столичния район "Младост"
Хиляди се стичат в Бачковския манастир, за да се докоснат до Чудотворната икона
Хиляди се стичат в Бачковския манастир, за да се докоснат до Чудотворната икона