Бойко Борисов посрещна руския премиер Медведев пред паметника на Незнайния воин

С официално посрещане на пл. „Свети Александър Невски“ започна визитата на председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев у нас.

от БГНЕС
преди 12 месеци
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Бойко Борисов посрещна руския премиер Медведев пред паметника на Незнайния воин

На церемонията Медведев бе посрещнат от българския премиер Бойко Борисов, по чиято покана той идва на двудневно официално посещение в страната ни. Под засилени мерки за сигурност и пред любопитните погледи на събралите се хора Медведев положи венец пред Паметника на Незнайния воин, след което двамата премиери се отправиха към Министерския съвет, където ще проведат двустранен разговор, последван от пленарна среща между двете делегации.

Вече са обявени и основните теми, които българската и руската страна ще обсъждат. Те са свързани със сътрудничеството в областта на енергетиката, икономиката и туризма.

;

По-късно през деня руският министър-председател ще разговаря и с държавния глава Румен Радев, а на 5 март Дмитрий Медведев ще се срещне с председателя на НС Цвета Караянчева, както и ще участва в откриването на Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Това е петата визита на руски премиер или президент в България за последните 30 години. Дмитрий Медведев пък идва за втори път у нас, след като през 2008 г. бе част от делегация, водена от президента Владимир Путин.

Топ 24
Най-четени