COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Борисов: Прави се опит за установяване на пълзяща диктатура

Опонентите на ГЕРБ правят опит да наложат пълзяща диктатура, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като подписа споразумение за подкрепа за предстоящите евроизбори с партия "Никола Петков".

от БНТ
11:54, 16.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

След писмото на лидера на Европейската народна партия Жозеф Дол имаме подкрепата вече на три формации, а предстоят разговори с "Гергьовден", Съюза на репресираните от комунизма и Български демократичен форум, обяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

С подписаното споразумение от "Никола Петков" се ангажират да мобилизират всички свои структури за постигането на категорична победа.

Венцислав Върбанов - лидер на Политическа партия "Никола Петков": Нашето сътрудничество датира още от първите европейски избори през 2007 г. и смятаме, че това е най-балансираната листа с хора, които защитават нашите интереси в европейския парламент.

С тази партия се разбрахме много лесно, тъй като и моят дядо е бил николапетковист, поясни Бойко Борисов.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ: Така че да обединим всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да ни наложат нашите опоненти. Макар че зле прикриват целите си, много са видни техните брутални действия станаха публично известни.

В ГЕРБ смятат за следващите местни избори да си сътрудничат с по-малки партии, но с влияние по места. От управляващата партия са готови да направят и общи листи за общински съвети с подобни партньори.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Днес става ясно докога българското семейство ще остане затворено в хотела в Тенерифе
Днес става ясно докога българското семейство ще остане затворено в хотела в Тенерифе
Европейските избори си имат европейски лица
Европейските избори си имат европейски лица