НОВИНИ

Борисов: Правителството няма да подава оставка

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че правителството няма да подаде оставка. Като аргумент той посочи параметрите на проектобюджета за 2019 г.. Коментарът му е по повод позицията на ДПС, че изпълнителната власт е в пълен блокаж и предсрочните избори са неизбежни. Борисов заяви, че нови избори биха стрували 50 млн. лв. Той инспектира отсечката Търговище - Буховци от автомагистрала "Хемус".

bnt avatar logo
от Здравка Русева
19:12, 27.10.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Премиерът открои добрите параметри на бюджета, успешните акции срещу контрабандата и повишените приходи с 12% само за последните два месеца. Той припомни как след управлението на кабинета "Орешарски" държавата е платила 7 млрд. лева и е заварила дефицит от минус 4%.

Бойко Борисов, министър-председател: Сега за следващия бюджет половин милиард има повече за образование, повече половин милиард за здравеопазване, 10% върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари, всички. Половин милиард повече за общините, 150 млн. повече за хората с увреждания, да продължавам ли, кое е в колапс.

Работата на институциите дава резултати и това ядосвало опозицията, според премиера. Той посочи ,че контрабандата от 34% е слязла на 5%.

Бойко Борисов, министър - председател: Мислите ли, че тези, които години наред са се отчитали тук и там, не искат предсрочни избори олигарсите. Дали толкова мощни фигури, които в момента са или издирвани за арести, или са арестувани, искат ГЕРБ и Патриотите да управляват или искат оставка. И БСП, и ДПС през тези 20 години винаги са правили така, че да живеят добре и по-тяхно време са се случвали тези приватизационни сделки. Само се учудвам защо и президента им се хваща на играта.

Борисов подчерта, че ГЕРБ не дели общините по партиен принцип, а помага на всички.

Той попита отново защо Автомагистрала "Хемус" е извадена от списъка за европейско финансиране и защо не е направена от предишното правителство.

При инспекцията на отсечката премиерът съобщи, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Борисов разговаря със собственика и се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус се запали в движение на пътя Мездра - Враца
Автобус се запали в движение на пътя Мездра - Враца
Няма болни или мъртви диви прасета след претърсването по границата с Румъния
Няма болни или мъртви диви прасета след претърсването по границата с Румъния