НОВИНИ

​Борисов предлага работна група да обсъди и предложи решение по казуса "Олимпик"

Премиерът Бойко Борисов предлага работна група в парламента, съставена от експерти от всички политически групи, да обсъди и предложи решение за това как да бъдат обезщетени 200 000 български граждани, които пострадаха от фалита на кипърската застрахователна компания "Олимпик". Това Борисов направи в изказване в пленарна зала по време на извънредното заседание на Народното събрание.

bnt avatar logo
от БТА
15:12, 21.08.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
​борисов предлага работна група обсъди предложи решение казуса олимпик

Нека поработят експертите, да уеднаквят термините и да се съгласят какво да се направи - откъде да се вземат парите за обезщетение на тези 200 000 души, заяви Борисов.

Премиерът подчерта, че КФН е независим орган и той не се е месил в тяхната работа. КФН е избрана от парламента и се отчита пред него, припомни Борисов. "С Ралица Агайн не съм се виждал, не съм се чувал. Доклад при мен не е идвал", заяви Борисов. Той допълни, че вчера е извикал председателя на КФН, на ДАНС, министъра на финансите, за да разбере какво се случва в сектора.

Министър-председателят отбеляза, че има съществен проблем в застраховането. "Има хора с по 300 - 400 автомобила, които застраховат, в Румъния, Италия, Германия, Македония, Гърция, с български регистрационни табели. Логично ли е 42 процента от катастрофите в Румъния да са с български табели?", каза Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​В 900 училища в страната текат ремонти
​В 900 училища в страната текат ремонти
Путин и Меркел са обсъдили транзита на газ през Украйна
Путин и Меркел са обсъдили транзита на газ през Украйна