НОВИНИ

Борисов: През юли ще получим покана за чакалнята на Еврозоната

През юли 2019 г. ще получим покана за чакалнята на Еврозоната. Това заяви премиерът Бойко Борисов на бизнес форум. Същият период се отнася и за мониторинга на ЕК върху България. "Имаме три неща да изпълним. Имаме прекрасна среда за инвеститорите. Инфраструктура, която се гради", добави Борисов. "Изпълнили сме абсолютно ангажиментите си към ЕС, стриктно спазваме и опазваме границите на ЕС", подчерта премиерът.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:21, 28.03.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
борисов юли получим покана чакалнята еврозоната
Бойко Борисов, премиер на България: За бизнеса е важно стабилни данъци, огромен фискален резерв, гарантиран чрез МВФ евро-лев. За Шенген не съм сигурен, защото има една или две държави, които са егоисти. Чисто егоистично тези държави пазят интереса на своите народи, затова и ние го отнасяме в случая България и Румъния. По море няма да са прави ако не ни пуснат.

За Брекзит Борисов коментира, че всички чакаме 12 април. Колкото и да изглеждаме оптимисти, строят митници, назначават служители, подготвят се КПП-та и всички наши министерства се готвим за Брекзит без договор. Последиците ще са много тежки за всички. Понеже Германия винаги плаща сметките, затова предполагам, че и канцлерът най-много се тревожи, коментира още Борисов.

По отношение на икономиката премиерът каза, че от 2009 г. насам икономиката започва да бълва и да работи.

Бойко Борисов, премиер на България: И е така във всички сфери. В тези данни наша намеса няма. Организацията на Велев отчита спада на сивата икономика, имаме изсветляване на икономиката. Вчера четох изказване на моя приятел Вучич, сърбите са много по-емоционални от нас, ние сме малко по-хладни, имаме дисциплина, да не правя други сравнения, защото си имаме характер. Ние полагаме също огромни усилия и имаме най-ниския външен дълг, финансова дисциплина години наред поддържана. ЕЦБ каза, че няма проблеми в България, няма какво да дискутираме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малтийски военни щурмуваха отвлечения от мигранти танкер
Малтийски военни щурмуваха отвлечения от мигранти танкер
Деветима обвинени за разпространение на наркотици във Варна
Деветима обвинени за разпространение на наркотици във Варна