НОВИНИ

Премиерът Борисов с реакция след отпадането на мониторинговия механизъм

Министър-председателят благодари на всички, които са работили това да се случи. Той обаче оцени като лош факта, че страната ни и Румъния няма да се движат заедно, защото мониторингът за Румъния остава.

bnt avatar logo
от БНТ
11:28, 23.10.2019 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: Отпадането на механизма е нещо добро, но това трябва да ни амбицира още повече, още повече всеки ден, всеки час да се бориме за върховенството на закона, за борбата с корупцията, контрабандата и това, което към днешна дата са отчели, че се прави добре, но ние, които винаги сме били критични към себе си - знаеме, че още не сме идеални. Трябва да положиме още допълнителни усилия.
Сотир Цацаров, главен прокурор: Всяко успокоение, че едва ли не всичко е приключило, имам предвид всичко по отношение на съдебна реформа, всичко по отношение на противодействие на корупция или каквото и да е било друго, т.е. ние сме приключили, доклада е позитивен, мониторингът е паднал или по-скоро е препоръчано неговото отпадане и няма дата за следващ доклад, т.е. можем да живеем спокойно, това е едно безкрайно лъжовно чувство. Ако живеем с това чувство, ние ще получим негативен резултат много скоро, ще го получим вътре в страната от нашите съграждани, ще го получим и от Европа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Малки български хора” с безплатни прегледи във ВМА
„Малки български хора” с безплатни прегледи във ВМА
Турция и Русия започват съвместна военна операция в Сирия
Турция и Русия започват съвместна военна операция в Сирия