COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Борисов: С Румъния ще работим за хидроенергийна инфраструктура

Благодаря на премиера Тудосе за партньорството, подписахме 5 спогодби. Ще работим главно по изграждането на инфраструктура, мостове или хидроенергийни съоръжения. Ще избираме едно от двете. Настояваме за още един мост на Русе - там стават задръствания, лесно е за изпълнение, проектираме път Русе-Велико Търново. Това заяви премиерът Бойко Борисов след съвместното българо-румънско правителствено заседание в двореца Евксиноград.

от БНТ
14:10, 03.10.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Бойко Борисов: Връзка при Никопол също е приоритетна за двете държави. И ТОЛ системата, концесионирането на бъдещи съоръжения ще даде възможност заедно да имаме изгода. Считам, че всеки проект не трябва да изчаква другите, а да започва да се прави. Трети мост ще облекчи транспортните работници, ще помогне на туризма.

Пазарът е неизчерпаем, ще направим обезпечени търговски къщи, ще си партнираме с Румъния, за да покрием неограничения арабски пазар. Темата за Дунавската стратегия може да придобие реални измерения, както и Черноморската стратегия. Ще се подкрепяме взаимно, каза Борисов.

По отношение мигрантския поток, премиерът каза, че страната ни е положила големи усилия, като в момента имаме нулева миграция. Всички в Европа отчитат, че ние се справяме най-добре с този процес.

Едрият бизнес трябва да отдели повече средства за хората, призова премиерът.


;

Вижте цялата пресконференция ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
За първи път в телевизионно интервю: Говорителят на главния прокурор Сийка Милева
За първи път в телевизионно интервю: Говорителят на главния прокурор Сийка Милева
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"