COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Борисов: Решението за пакет "Мобилност" трябва да се вземе от следващия ЕП

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни проведоха среща преди участието си в официалното откриване на изложбеното пространство „Атанас Буров“ в ЕП. Двамата обсъдиха въпроса с разглеждането на пакета „Мобилност“ от членовете на Европейския парламент, съобщиха от правителствената пресслужба.

от БНТ
14:38, 21.03.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Борисов: Решението за пакет Мобилност трябва да се вземе от следващия ЕП

Антонио Таяни обясни, че пакетът ще бъде разгледан в сряда по предложение на председателя на либералите в ЕП Ги Верхофстад, за да бъде гласуван на предпоследната сесия на парламента за този мандат, идната седмица в Страсбург.

„Смятам, че това е в нарушение на правилника, защото за първи път в пленарната зала ще влезе текст, който е отхвърлен в транспортната комисия“, посочи Борисов.

Премиерът е категоричен, че решението за пакета „Мобилност“ трябва да се вземе от следващия състав на Европейския парламент.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни посочи, че е предложил отлагане на разглеждането на пакета „Мобилност“, но социалистите и либералите в ЕП са гласували против.

Българските евродепутати ще положат всички усилия, заедно с колегите си от останалите държави, засегнати от мерките в пакета „Мобилност“, да не се стига до гласуване в пленарната зала на ЕП на неприемливия пакет за транспортните работници.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Няма пострадали българи при инцидента с автобус в Истанбул
Няма пострадали българи при инцидента с автобус в Истанбул
Петиция с над 700 000 подписа призовава за отмяна на Брекзит
Петиция с над 700 000 подписа призовава за отмяна на Брекзит