COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Борисов: Съобразявам се изцяло с избора на народа

"Съобразявам се изцяло с избора на народа, той си каза мнението. Не искам да участваме в служебното правителство, нека Росен Плевнелиев и Румен Радев седнат и направят служебния кабинет", заяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

от БНТ
10:54, 17.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

"БСП се чувстват победители, нека си дадат кабинет, ние предложения нямаме", обясни още той. "Това, което ме притеснява от вчера е как се променят хората с часове. Слушах много внимателни всички", добави Борисов.

"Никога не съм казвал, че кметовете си дават оставка. Това, че казах че ще си поговоря с тях, защото не навсякъде те работят както трябва, това не значи, че ще им искам оставката. А те трябва да изпълняват програмата на партията. Това съм казал", уточни Борисов.

Той бе категоричен, че предсрочните избори трябва да бъдат по нови изборни правила.

"Това, което са надробили всички политически сили, сега трябва да си го сърбат и затова ние сме „за”. Сега всички сме под емоция, всичко стана бързо. Всеки по някакъв начин сега е обиден. И в ГЕРБ мислят, че РБ са ни виновни, РБ мислят, че моите министри са виновни, патриотите мислят, че премиерът е виновен. Всички, с изключение на БСП, ДПС и ДСБ са радостни, другите сме загубили”, каза Борисов.

Две години по-тих, по-диалогичен, по-невъзгордял се, ежедневно изпълнявайки на всеки прищевките и да ми кажат, че съм бил надменен – това не го приемам. Всеки ден аз се съобразявах с всички. Вярвам в инстинкта на народа, той ни каза, че трябва да има промяна. Ние ще работим в тази посока. Какво ще си говорим оттук нататък си е вътрешно партийна работа – и за победата, и за загубата кой колко допринесе, как ще продължим напред. 1,2. млн. са гласували за Цачева, ние не можем да ги предадем, не можем да се предадем на популизма, колкото и да е модерен, добави още Борисов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
130 репатрирани автомобила за седмица в Пловдив
130 репатрирани автомобила за седмица в Пловдив
Задържаха и кмета на турския град Ван
Задържаха и кмета на турския град Ван