Борисов: Темата за Западните Балкани остава актуална и след председателството ни

Благодарение на българската и на европейската подкрепа темата за Западните Балкани остава актуална и след края на нашето председателство, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, цитиран от правителствената пресслужба.

от БТА
преди 2 години
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Борисов: Темата за Западните Балкани остава актуална и след председателството ни

Премиерът запознал министрите с резултатите от вчерашната среща на върха в Лондон по инициативата "Берлински процес", в която той участва. Ние не сме член на този формат, но бяхме поканени, за да се покаже, че това, което България е направила, е правилно, важно и Берлин, Лондон, Париж стоят зад тези решения, добавил премиерът Борисов.

На заседанието министър-председателят изтъкнал значението на пътищата, жп линиите, пристанищата, дигиталната инфраструктура, културният обмен и стабилността на Балканите. Колкото по-добре се развиват, толкова по-добре е за инвестициите, за туризма, за пътникопотока, за товарите, допълнил Борисов.

По думите му идеята да се направят единни тарифи за движението на стоките, хората и товарите може действително да направи региона привлекателна за инвеститорите зона. Премиерът отбелязал също, че министрите, които имат отношение към общите балкански проекти, са получили указания да работят активно по тези теми.

Топ 24
Най-четени