НОВИНИ

Борисов за ареста на Иванчева: ​Бих посъветвал колегите да са по-експедитивни

Премиерът Бойко Борисов каза пред журналисти, че след като се е поинтересувал за това какво е наложило да има толкова дълъг престой на мястото на задържането на кмета на "Младост", му е било обяснено, че проверката на банкнотите трябва да бъде направена така, че да не "падне" в съда, като това изисква всяка банкнота да бъде описана по номера и проверена, което пък отнема много време. Бих посъветвал колегите друг път да бъдат по-експедитивни, за да може да не се получава нещо, което всички искаме - борба с корупцията, след това дни наред да се обясняваме защо и как е проведена самата операция, заяви премиерът.

bnt avatar logo
от БТА
13:05, 23.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

В отговор на въпрос премиерът напомни, че партия ГЕРБ е изразявала убедеността си, че тютюнопушеното уврежда здравето и е подкрепяла всички действия в борбата срещу пушенето на цигари. Това ще ми бъде и мнението, ако се постави тази тема, допълни премиерът, коментирайки предложението на вицепремиера Валери Симеонов за промени в режима на пушене в заведенията и отбеляза, че това е мнение на Симеонов, а темата не е била обсъждана от двамата.

;

По въпроса за контрабандата на цигари в Европа премиерът изтъкна, че с приходите от борбата срещу нея би могло да бъдат продължени различни европейски политики, сред които и кохезионната. По отношение на краткосрочните мерки за справяне с контрабандата на цигари в страната Борисов увери, че ще бъдат предприети съответните мерки, сред които и това по-пазарите да има повече представители на полицията.

;

Премиерът каза в отговор на въпрос, че действията на МВР и спортното министерство във връзка с превенция на футболното хулиганство са достатъчно строги и не трябва да се "надъхват" полицаите и жандармерията повече, за да няма по-засилено прилагане от тяхна страна на повече сила.

;
Бойко Борисов, министър-председател на България: Зададох въпрос и аз като вас за мястото, на което толкова дълго бяха стояли, дадоха ми отговор и аз го приемам затова че всяка една банкнота трябва да се опише по номер, да се провери от втори човек, с всичките им буквички от двете страни и понеже са много банкноти изисква много време. И понеже чух различни спекулации, мога да кажа, че преди 20-30 дена кметицата на Младост беше при мене, пратих я при Фандъкова, говорихме за парка до църквата горе да стане, да помогнем финансово, да стане едно прекрасно место в Младост, така че аз през цялото време съм поддържал прекрасни отношения с всички кметове както знаете, независимо дали са от ГЕРБ или от която и да е било друга партия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 убити и 40 ранени при въздушно нападение на сватба в Йемен
20 убити и 40 ранени при въздушно нападение на сватба в Йемен
Здравните инспектори в цялата страна на протест заради ниски заплати
Здравните инспектори в цялата страна на протест заради ниски заплати