НОВИНИ

Борисов за Брекзит: Ние сме длъжни да вървим напред

По време на петата среща на Източното партньорство в Брюксел премиерът Бойко Борисов заяви, че за България, като външна граница на Европейския съюз, е важно колкото се може повече държави да спазват правилата.

bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 24.11.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В срещата участват лидерите от ЕС и държавните ръководители на Армения, Азербейджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. По думите на Борисов, България е приятел с всички тези държави и Източното партньорство ще продължи и по време на българското председателство.

На 11 декември българският премиер ще посети Лондон за среща с Тереза Мей, на която ще обсъдят бъдещите двустранни отношения, след като Великобритания напусне ЕС. Борисов коментира и политическата криза в Германия.

Бойко Борисов, министър-председател за Брекзит: Надали има някой, който да не осъзнава, че излизането на Великобритания ще е зле за ЕС, да излезе една от най-мощите икономики не е добър факт, но така са решили, това са гласували. Ние сме длъжни да вървим напред. Затова подобни на днешния съвет срещи, когато се разширява периферията, когато има възможност за по-добър и стокообмен, и повече държави да предмета европейските ценности. Колкото диалогът и компромисът е факт, мисля, че това е добре за ЕС. Сега с Ангела се прегърнахме да и дам кураж, дано съставим правителството, защото докато Германия е блокирана с тези преговори, нищо не върви както трябва.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият наемател на базите на ЦСКА става ясен на 3 януари
Новият наемател на базите на ЦСКА става ясен на 3 януари
Не достигат квалифицирани кадри във Варна
Не достигат квалифицирани кадри във Варна