НОВИНИ

Борисов за Гешев: Не избираме булка, а главен прокурор

При избора на главен прокурор основно сме стъпили на професионалните качества. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията на строителните дейности по АМ „Хемус“. Той обвини президента, че е отказал на инат да подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор.

борисов гешев избираме булка главен прокурор
bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 19.11.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: Естествено, че е на инат. Още веднъж, щото сте мислещи хора, да се замислим. Те понеже не искат да се карат с новоизбрания главен прокурор казват: ние нямаме претенции към неговите качества. Аз също нямам, защото професионалната общност го издигна. Хипотезата е и мотивът, че е върнат, затова че нямало излъчен от правителството кандидат. Приемаме хипотезата - кандидатът на правителството е Дани Кирилов, защото това е правосъдният министър. Приемаме хипотезата, че той беше спечелил срещу Иван Гешев и днес щяхме да имаме указ Дани Кирилов, член на ГЕРБ, за главен прокурор.
Дали той, когато повдига обвинения на кметове от БСП, от друга партия, това щеше да се приема за чиста монета. Виждате ли, колко са лицемерни, подли и в какъв капан искаха да ме вкарат. Аз да излъча кандидат, да го изберат и след това да кажат - Борисов си избра главния прокурор. Не им се хванах на капана и те сега се чудят какво да направят и казват - не, не, те професионалните му качества са добри. Ама ние не избираме булка, бе. Избираме главен прокурор. Щом са добри професионалните му качества. Колкото го познават другите, толкова го познавам и аз. Изцяло сме стъпили на професионалните качества и избора с Христо Иванов така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурори, съдиите - съдии.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичният общински съвет си избра четвърти заместник-председател
Столичният общински съвет си избра четвърти заместник-председател
Радев: Българските сухопътни войски са изправени пред нови предизвикателства
Радев: Българските сухопътни войски са изправени пред нови предизвикателства