НОВИНИ

Борисов за комисиите ТЕЛК: Ще използваме всички ресурси за по-голям контрол

Целта ни е да останат повече пари за хората с увреждания. Това обяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в МС със здравния и социалния министър, вицепремиерите Дончев и Симеонов. Той заяви, че хората с увреждания са съюзници на правителството. И че държавата ще направи всичко възможно, за да спре изтичането на средства от ТЕЛК комисиите. По думите му, реформата ще продължи, но заедно с организациите на протестиращите. Утре Наредбата за медицинската експертиза и Концепцията за оценка на работоспособността ще бъдат обсъждани и в социалното министерство.

Александър Марков
от Александър Марков
12:36, 11.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател на България: Хората, които са на протеста, хората с увреждания - от години работим прекрасно с всичките им организации и разбирам тяхната болка, те са наши съюзници, защото това, което колегата Симеонов със своите експерти, министри, в продължение на 5 месеца работи, е не да бъдат ощетени, а да се направи така че тези фалшиви ТЕЛК-ове или източването на ресурс да останат за тези, които действително имат нужда от тях. Ни най-малко не сме мислили на някого да навредим, точно обратното. Но хора, които не заслужават и са взимали тези пари и продължават да ги взимат или има корупционни схеми в ТЕЛК-овете, това не може да продължи.
Благодаря на хората, които протестират, че в утрешния и следващия ден, ще се срещнат с министрите, с вицепремиера и точка по точка, детайл по детайл ще обсъдим всяко едно нещо, което ги тревожи.
Това, което мога със сигурност да кажа, че относно комисиите ТЕЛК - ще използваме възможно всички ресурди на държавата за по-голям контрол.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боян Петров: Еверест ще бъде нещо ново за мен (ВИДЕО)
Боян Петров: Еверест ще бъде нещо ново за мен (ВИДЕО)
Стотици готвачи шестваха по улиците на Рим
Стотици готвачи шестваха по улиците на Рим