COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Борисов заминава на визита в Южна Корея

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Република Корея от 24 до 27 септември.

от БГНЕС
15:51, 23.09.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света
борисов заминава визита южна корея

Визитата на българския министър-председател Борисов се провежда в навечерието на 30-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни през 2020 г. Това е първото посещение на български министър-председател в Република Корея.

Целта на посещението на министър-председателя Бойко Борисов е разширяване на сътрудничеството между България и Република Корея в политическия, икономическия и културния диалог между двете страни. В рамките на визитата българският премиер Борисов ще проведе срещи с премиера на Република Корея Ли Нак-йон и с президента на Република Корея Му Чже Ин. Министър-председателят Борисов ще посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компанията „Hyundai Motor Group“ в град Хуасонг, както и Университета за чужди езици „Ханкук“ в Сеул.

В официалната делегация, ръководена от министър-председателя Бойко Борисов в Република Корея, са заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен Желязков и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БСП регистрира кандидатите си за кметове и съветници в София
БСП регистрира кандидатите си за кметове и съветници в София
Съдят пет жени, опитали се да взривят кола пред Нотр Дам
Съдят пет жени, опитали се да взривят кола пред "Нотр Дам"