COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Борисовата градина на 135 години (СНИМКИ)

От днес започват честванията на 135 години парк "Княз-Борисова градина". Казват, че Борисовата градина е едно от най-ярките места в столицата, наричат я още и "белите дробове на София“. Мястото в центъра на София е едно от местата за разходки не само днес, но и на поколенията софиянци в миналото. Историята й започва още през 1882 г. и в рамките на тази година се отбелязва 135 години от създаването й.

от БНТ
13:44, 15.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
Животът
Борисовата градина на 135 години (СНИМКИ)

Във връзка с юбилея на най-стария и най-големия парк в София, Столична община планира през следващите месеци различни инициативи, включително повишаване на достъпността на историята на парка, възстановяване на елементи от парка в автентичния им вид, специална защита на ценни дървесни видове, прочистване от опасни дървета, поставяне на къщички за птици.

Софиянци и гости на столицата се потопиха днес в историята, като се повозиха на едно от автентичните превозни средства от миналото автентичните файтони от началото на 20-и век и така да станат част от отбелязването на 135 години парк "Княз-Борисова градина". Съхранява се в Музея за история на София. Счита се за "мерцедеса" на онези времена и е подарен от княгиня Клементина на нейния син Фердинанд за сватбата му с Мария Луиза.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Знаково посещение на Доналд Тръмп в Индия
Знаково посещение на Доналд Тръмп в Индия
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината