НОВИНИ

Македонски журналист: Необходимо е време македонците да свикнат с новото име

Македонският журналист споделя, че ратифицирането на Преспанския договор е първата крачка към интегрирането на Македония в Европа. Той коментира в предаването "Панорама" по БНТ, че въпреки разделението на македонската нация, настъпващите промени са в интерес на бъдещите поколения македонци.

bnt avatar logo
от БНТ
22:26, 08.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Според Борян Йовановски на македонската нация ще е необходимо време да се свикне с новото име на Македония, когато то бъде официално преименувано.Той заяви, че македонските граждани все още са разединени и приемат емоционално налагането на новото име на държавата. Според него в последните 28 години в Македония не са приемани никакви реформи и промяната ще има положителен отенък.

Йовановски винаги е вярвал, че Македония ще стане част от НАТО и изрази надежда Македония по-скоро да стане членка на Европейския съюз.

Журналистът смята, че отношенията между Македония и България се подобряват и изрази надежда да се установи едно трайно приятелство между двете държави, което ще е в интерес за бъдещите поколения.

Йовановски сподели и негова инициатива, свързана с наименуване на улица в София на името на действащия до 2004 година президент на Македония Борис Трайковски, както и назоваване на улица в Скопие на името на българския президент Желю Желев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германското разузнаване официално се нанесе в нова сграда в центъра на Берлин
Германското разузнаване официално се нанесе в нова сграда в центъра на Берлин
Дете загина при катастрофа на АМ „Хемус“ край София
Дете загина при катастрофа на АМ „Хемус“ край София