НОВИНИ

Боян Дуранкев е водач на евролистата на "Коалиция за България"

Икономистът професор Боян Дуранкев ще води листата за евровота на "Коалиция за България", съставена от АБВ и още шест формации. В следващите дни ще стане ясен целият състав на листата. А утре формацията ще подаде документи за регистрация в ЦИК.

Надежда Василева
от Надежда Василева
14:23, 06.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Авторитетен икономист, експерт по стратегическо планиране и преподавател в УНСС. Професор Боян Дуранкев влиза в предизборната битка от името на великолепната според него седморка от партии в Коалиция за България.

Проф. Боян Дуранкев - водач на листата на "Коалиция за България": В тази борба за Европарламента не се включваме просто на олимпийски принцип, а отиваме да свършим определена работа. Ние влизаме с чистота, чисти хора. Шансът на Коалиция за България е огромен, хората искат промяна. Една значителна част от политическия елит в момента спазва принципа - ако печеля, печеля само аз, ако губя, плаща целият български народ.

В контекста на скандала с апартаментите, професор Дуранкев отправи и покана към всеки журналист.

Проф. Боян Дуранкев - водач на листата на "Коалиция за България" Да го запозная с моя асансьор, с моята тераса, с моя апартамент, добре дошли сте на кафе.

Румен Петков - председател на АБВ: Тая закачка на професора много ми грабна на мен окото, за вас не знам, аз ще ида.

Лидерът на АБВ се въздържа от прогнози какви гласове могат да спечелят на евровота.

Румен Петков - председател на АБВ: Нашият основен опонент в предстоящата кампания е ГЕРБ и десницата. Ние с БСП сме конкуренти в лявото.

От сегашната "Коалиция за България" подчертаха, че в нея са партии, създали предишната формация със същото име, с която БСП е участвала на избори. И не смятат, че така отнемат избиратели на левицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Люси Дяковска за музиката като начин на живот -  в „Извън играта“ по БНТ1
Люси Дяковска за музиката като начин на живот - в „Извън играта“ по БНТ1
В НДК се провежда второто издание на фестивала на настолните игри
В НДК се провежда второто издание на фестивала на настолните игри