Боян Дуранкев: Избирателите на БСП са интелигентни, няма да сбъркат името

Няма опасност избирателите на БСП да се объркат при гласуването на европейските избори, заяви в предаването "Още от деня" проф. Боян Дуранкев, водач на листата на АБВ.

от БНТ
преди 10 месеци
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Вчера Върховният административен съд отказа да разгледа жалбата на БСП за името "Коалиция за България" под което се е регистрирала за вота АБВ и още шест партии.

Дуранкев посочи, че по-важно от името са идеите, тъй като проблемите в България, ЕС и света се усложняват.

АБВ ще води две основни битки в Европейския парламент - отпускане на повече средства от европейския бюджет, за да се ускори развитието на България и въвеждане на данък емиграция, чрез който да се намалява националната вноска на страната към европейската хазна. Според идеята на партията средствата от данъка ще се изплащат като тринадесета заплата на останалите в страната работещи.

Дуранкев каза още, че в България нарастването на неравенството между хората се увеличава най-бързо в света, което изисква промени в управлението.

Изчисленията на партията показват, че минималната заплата у нас би трябвало да е поне 460 евро при сегашната производителност на труда и дяловете на печалба и за възнаграждения, които се прилагат в останалите европейски държави.

Проф. Боян Дуранкев, водач на листата на "Коалиция за България": Ако България се развива с 4% и с толкова се увеличават минималната и средната заплата, през 2050 г. ще достигнем нивото на ЕС от миналата година.

Ето защо, според формацията страни като България и Румъния трябва да получават повече от ЕС, за да ускорят развитието си.

Ако влезе в Европейския парламент, "Коалиция за България" ще се включи в групата на Европейската левица, а не на ПЕС, съобщи още Дуранкев.

Топ 24
Най-четени