COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Боян Магдалинчев, ВСС: Гешев ще започне работа с много големи очаквания към него

Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него на фона на това, което изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища. Това каза в "Сутрешния блок" представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

от БНТ
08:21, 12.12.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Боян Магдалинчев, представляващ ВСС: Може би това е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него на фона на това, което изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища. Той тепърва ще има много сериозната отговорност да доказва или да оборва тези, които считаха, че изборът му не е съвсем подходящ.

Работата на бъдещия нов главен прокурор се очертава да бъде изключително важна и трудна, каза Магдалинчев. Той добави, че процедурата по избора е продължила много дълго.

Боян Магдалинчев: Така или иначе тя така е разписана в закона, но все пак продължи доста дълго с много противоречиви нагласи. Стартът му няма да бъде никак лесен. Надявам се, че г-н Гешев ще започне да прилага на практика концепцията с всички нейни основни моменти, които той представи пред ВСС и пред обществеността.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
Кога ще бъде завършен ремонтът на Западния парк?
Кога ще бъде завършен ремонтът на Западния парк?