COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Бойко Борисов: Ако проявим разум ще продължим да градим в България

Това каза министърът-председателят в оставка Бойко Борисов в Айтос, след среща с жители на града. Той за пореден път обвини БСП в лъжа и провокация заради твърденията, че данъците на санираните сгради се вдигат многократно. По-рано в Приморско Борисов заяви, че над 22 000 000 лева ще бъдат инвестирани в откритата днес пречиствателна станция, обслужваща Приморско и Китен.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:47, 21.01.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Радост за туризма и инвеститорите. Така Борисов нарече проекта за реконструкция и модернизация на пречиствателната станция в Приморско и обясни, че с него ще бъде увеличен капацитетът на съоръжението, въведено в експлоатация преди 37 години. Доволен от проекта, премиерът коментира и речта на новоизбрания президент Доналд Тръмп в контекста на случващото се у нас.

Бойко Борисов: "Открих това ,че той счита, че всичко което е добро за Америка трябва да се прави. Ние отдавна сме казали,че всичко, което е добро за България трябва да се прави.Така че ще се съобразяваме с неговата политика. Което е добро за България - първо него, после за другите страни."

По -късно в Айтос Борисов отбеляза, че 19 милиона лева са инвестирани в пречиствателната станция в града.

Бойко Борисов: "Сега вече можем да кажем, че нашето море е поне 10 пъти по-чисто от гръцкото. Ако е било лесно да са го направили."

Заради чистото ни море, Борисов прогнозира 40% ръст на руските туристи у нас през тази година .

Бойко Борисов: "Партия, в която в самата й изпълнителна комисия има няколко строителни фирми да извадят и да видят, цените на километър магистрала. Аз твърдя, че в България е в пъти по евтино."

Така било и при строежа на метрото и всичко останало

Санираните до момента сгради по програмата за енергийна ефективност, които разгледа в Айтос, също дадоха повод на Борисов за обвинения към БСП в лъжа. Той обясни, че подвеждат хората, че с 1000 лв. ще им дигнат данъка при саниране, ще им взимат пари и ще ги тормозят. И нарече това не само лъжи, но и провокации, и дори вид престъпление, което според него би трябвало да е наказуемо.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мисията на Мъск и НАСА е ключова за изпращането на туристи в Космоса
Мисията на Мъск и НАСА е ключова за изпращането на туристи в Космоса
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината