Нов завод ще осигурява работа на над 400 души от Петрич и региона. Новото предприятие на международна компания за производство на продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане беше открито от премиера Бойко Борисов. Това е вторият завод на компанията в Петрич и пети за страната. Инвестицията е на стойност 7 милиона лева.

Бойко Борисов коментира, че страната ни не трябва да се плаши от световната икономическа рецесия, а да се работи с двойно повече усилия и да се разкриват нови заводи и работни места.

Бойко Борисов - министър-председател: Ние сме още много далече от рецесията и в Европа, и в България, рецесия е когато минеш отдолу, под нулата, в момента ние имаме 3,5 ръст на икономиката. Да, големите държави се клатят, атаката с дроновете върху рафинериите ще повлияе на цената на горивата, безспорно, днеска президентът Тръмп федералния им резерв разблокира.

Премиерът откри ново депо за битови отпадъци в Благоевград, което ще обслужва пет общини от региона.

Бойко Борисов: Ако не бяхме направили това, тея 5 общини, включително и Благоевград, щеше да фалира, защото глобите бяха такива, че собствените приходи на тези общини отиват за глоби.

Премиерът заяви още, че за нуждите на бизнеса в Благоевград и Симитли ще бъде изградена обща индустриална зона.

Бойко Борисов: Има много свободни терени при Симитли на магистралата са, заедно с Благоевград, бившите погреби. Тъй като имаме много инвеститори, Благоевград се оказа че няма земя, всичко така са раздали, разпродали, приватизирали, купили преди нас тези честните в кавички , че в момента няма тук къде да се направи индустриална зона. А накрая на годината искаме около половин милиард да вкараме в индустриалните зони.

Бойко Борисов коментира още, какво трябва да бъде поведението на кандидат кметовете на ГЕРБ по време на предизборната компания и подчерта, че те трябва да показват на хората какво са свършили досега.

Бойко Борисов: Само показват свършеното. Заводи, училища, църкви, пътища, пречиствателни станции. Само показват и не се впускат в никакви приказки. Нека да си говорят каквото искат. Хората имат глави на раменете си и могат да преценят.

Борисов остана доволен от работата на археолозите, които проучват античния град Хераклея Синтика, където за разкопките Министерският съвет отпусна 100 000 лв.