НОВИНИ

Бойко Борисов: Няма да остане ненаказан човек

Премиерът Бойко Борисов увери в предаването на БНТ "Панорама", че всички членове на ГЕРБ, които са извършили нарушения с купуването на апартаменти и строителството на къщи за гости, ще си понесат отговорността.

bnt avatar logo
от БНТ
21:51, 03.05.2019
7102
Чете се за: 01:19 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: Всеки, попаднал в такава ситуация, всеки немислил с главата си, всеки поддал се на манталитета си или решил, че всичко му е позволено, ще си понесе най-тежкото наказание и отговорност.

Борисов добави, че "подаването на оставка е половината от работата".

Бойко Борисов, министър-председател: Ще бъде направено всичко, за да се възцари справедливостта и да се върнат парите.

Премиерът изрази съжаление, че скандалите нанасят тежки щети на ГЕРБ, въпреки големите постижения по време на участието й във властта.

Борисов благодари на медиите, че с разследванията си са извадили наяве нарушенията.

Запитан дали ще подаде оставка, Борисов заяви, че ще приключи мандата си. Той отново отхвърли твърденията, че следващата му цел е президентският пост. Бойко Борисов увери, че след като приключи мандата си като премиер, ще се оттегли в партията.

Той подчерта, че денят на прошката за заместника му Цветан Цветанов ще е на 26 май - денят на европейските избори. Той оприличи скандала с апартамента на Цветанов на пускане на катран в кацата с мед и увери, че си е направил изводите.

Бойко Борисов, министър-председател: От човек с изключителен авторитет, той заличи всичко добро, с това, което направи.


;

По повод отношенията с президента Румен Радев Борисов коментира, че двамата имат различия, но по много въпроси работят заедно.

Министър-председателят коментира и очаквания избор на "Фолксваген" за инвестиция в нов завод в Югоизточна Европа, където България, Сърбия и Турция са възможни дестинации.

Борисов съобщи, че до две седмици бордът на директорите на германският автомобилостроител ще пристигне у нас за оглед на възможния терен, където ще бъде евентуално построен заводът му.

Борисов съобщи, че на 7 май българската делегация по преговорите за купуване на нов самолет за бойната авиация ще замине за преговори в САЩ. Ако се постигне договореност за цената и за искането за 10% реинвестиции в България, искане за промяна в бюджета за депозиране на първа вноска за покупката, ще бъде внесено в Народното събрание.

Предстои на 20 май в Кирково да бъде направена и първа копка на газовия интерконектор с Гърция.

До 2-3 години Северна България ще бъде напълно променена, увери още премиерът. Тогава ще бъде завършена магистрала "Хемус". До края на годината тя ще стигне до Плевен и Ловеч.

Министър-председателят заяви, че миграционната опасност стои пред България "с пълна сила", но че в момента миграционен натиск у нас няма.

Борисов коментира предстоящото посещение на папа Франциск като "политически знак към това, което направихме".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският посланик в Германия отново заплаши със санкции за „Северен поток“
Американският посланик в Германия отново заплаши със санкции за „Северен поток“
Себастиан Курц призова за преразглеждане на Лисабонския договор
Себастиан Курц призова за преразглеждане на Лисабонския договор