По повод на отправените вчера от президента критики за борбата с корупцията, днес премиерът коментира, че с изказванията си срещу правителството Румен Радев вече не е надпартиен. Министър-председателят посочи, че инвестициите у нас са с над 2 милиарда повече само за година. Бойко Борисов откри нов завод, построен изцяло с немски капитали.

Божурище

20 млрд. и 600 млн. лв. са били инвестициите у нас през миналата година, или с 2 млрд. повече от предходната. Така премиерът Борисов отговори на критиките на президента Румен Радев, че корупцията спъва икономиката ни, определяйки ги като партийни и противоречащи на неутралността на президентската институция.

Бойко Борисов - министър-председател на България: Оставям на съвестта на всеки, когато се изказва, да си носи отговорност за това. Аз съм човекът, който нито веднъж не е повдигнал темата. Всеки ден ние слушаме упреци за правителството. Всеки ден. Нито дума за опозицията. Нито дума за това, което през годините са сторили. Само срещу правителството. Това не е равно отдалечен човек. Беше. Според мен, сега вече, стоейки заедно със своя шеф Корнелия Нинова, всички изказвания са срещу правителството и срещу нас - всеки ден.


© БТА

Борисов коментира и организираните от извънпарламентарните десни партии протести срещу рестарта на АЕЦ "Белене" и ангажирането на руската страна с енергийните ни проекти.

Бойко Борисов - министър-председател на България: Десницата сме ние - ГЕРБ. Ясна, призната, печелила избор, след избор. Така че, отломки, които не успяха да влязат в парламента, биейки се, кой да е вожд там, не бих искал да коментирам. Отнасям се с уважение към тях. А за не мога да разбера нашите приятели от дясно, които пишат, че съм слуга на Путин, а президентът Радев беше пръв там. За него няма плакат. От една страна ме атакуват - защо съм отишъл, от друга - аз съм бил слуга. Не мога да ги разбера.

Премиерът и държавният министър на икономиката на Бавария Ханс Пширер откриха завод за вакуумно опаковащи машини.

Немската инвестиция тук в индустриалната зона "Божурище" е за над 18 млн. евро и създава 153 нови работни места. Заводът е изграден на площ от над 20 хил. кв. метра, а за неговото построяване са били нужни само 6 месеца.