НОВИНИ

Бойко Борисов: Държавата не е в колапс

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че правителството няма да подаде оставка и като аргумент посочи параметрите на проектобюджета за 2019 година. Той коментира вчерашната декларация на ДПС, в която се заявява, че изпълнителната власт е в пълен блокаж и предсрочните избори са неизбежни. Министър-председателят инспектира отсечката Търговище - Буховци от автомагистрала "Хемус".

bnt avatar logo
от Здравка Русева
11:30, 27.10.2018
Чете се за: 01:24 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов открои добрите параметри на бюджета, успешните акции срещу контрабандата и повишените приходи с 12% само за последните два месеца.

Бойко Борисов, министър-председател: Мислите ли, че тези, които години наред са се отчитали тук и там не искат предсрочни избори олигарсите. Дали толкова мощни фигури, които в момента са или издирвани за арести или са арестувани, искат ГЕРБ и патриотите да управляват или искат оставка. И БСП, и ДПС през тези 20 години винаги са правили така, че да живеят добре и по-тяхно време са се случвали тези приватизационни сделки. Само се учудвам защо и президента им се хваща на играта.
;

По думите на премиера, ДПС не един път са му благодарили за отношението към общините със смесено население. Той каза, че това, което се прави в общини като Шумен, Търговище, Разград, Силистра, Кърджали със средства от оперативна програма "Региони в растеж" не е правено никога. Отново припомни, че неговото правителство помага на всички общини независимо от коя партия се управляват.

Бойко Борисов, министър-председател: Става малко странно. БСП казва ДПС и ГЕРБ заедно с общините в същото време пък ДПС и БСП искат заедно да ни свалят. Колегите от дясно излизат и казват: ГЕРБ и ДПС скрито управляват. Е, добре, кое скрито като искат да ни свалят. Нормално е всяка политическа партия в опозиция да иска да управлява с изключение на "Да, България", които само да хейтят и да критикуват.
;

Борисов похвали успешните акции на институциите и така отговори на критиките, че институциите били в криза. Той коментира и приватизационните сделки, които прокуратурата проверява.

Бойко Борисов - министър-председател: "Полимери" е близко, идете да го видите, когато са правени всички тези схеми в държавата, когато визията за България и телевизията тогава, защото те бъркат визията с телевизията, визията им е била да съсипят държавните предприятия, кога са създадени тези фондове, кога са източени тези предприятия, та ГЕРБ не ни е имало на картата изобщо, коя визия. Та миналата година заложих 12 милиона повече да се дадат за "Полимери", че си спомняте, че бяха оставили казаните с отровите, щяха да изтровят Варна, та държавата даде 12 милиона повече, за да може да създаде сигурност.
;

При инспекцията на трасето на АМ "Хемус" между Белокопитово и Буховци министър-председателят информира, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Борисов разговаря със собственика на земята, като се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цацаров: ​​Разследването срещу семейство Баневи няма да обхване само Полимери
Цацаров: ​​Разследването срещу семейство Баневи няма да обхване само "Полимери"
В Ирландия казаха НЕ на термина богохулство
В Ирландия казаха "НЕ" на термина "богохулство"