НОВИНИ

Бойко Борисов с нова разпоредба по казуса "Силистар"

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме всички законови мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет - Царево във връзка с казуса "Силистар". Областният управител ще упражни своите правомощия за контрол по законосъобразност на решението след постъпване на протокола от заседанието в Областна администрация. Ще бъде преценена възможността за връщане или оспорване пред съда на решението. Разглежда се и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжната прокуратура.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:30, 29.08.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Според бургаската екоинспекция Общинския съвет в Царево е приел в нарушение на Закона за опазване на околната среда решението за изработване на устройствения план за терена на входа на Силистар.

Тонка Атанасова - директор на РИОСВ - Бургас: Заданието, което е изготвено от възложителя, е трябвало да бъде предоставено в РИОСВ-Бургас за произнасяне за приложима процедура.

Само преди дни премиерът разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев да не изпълнява решението на Общински съвет - Царево. Веднага след това кметът коментира, че заявлението за устройствения план е било прието като единствен начин да се реши дългогодишния казус с частната отсечка в общинския път.

Георги Лапчев -кмет на Община Царево - 25.08.2018: Това е желанието на Община Царево и това е идеята на Общинския съвет, който направи допускане, не гласува приемане, направи допускане, за да започне някой да разработва идея, която по някакъв начин да осъществи този проблем да бъде решен.

Според общинските съветници инвеститорът е трябвало да заяви инвестиционните си намерения пред РИОСВ - Бургас след разглеждането на заявлението му в Общинския съвет на Царево, а ако се установи недопустимост, бургаската екоинспеция да прекрати процедурата. От РИОСВ Бургас казаха, че те не могат да решат дали е нарушена процедурата по Закона за устройство на териториите и са препратили казуса към министъра на регионалното развитие и областния управител на Бургас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци даряват кръв на пострадалите при катастрофата край Своге
Доброволци даряват кръв на пострадалите при катастрофата край Своге
​Критично ниски добиви от грозде очакват лозарите в цялата страна
​Критично ниски добиви от грозде очакват лозарите в цялата страна