НОВИНИ

Бойко Борисов се помоли на Богородица в Троянския манастир

Стотици миряни от вчера се стичат към светите обители, за да се поклонят пред Дева Мария и да се помолят за здраве. Богослуженията започнаха още снощи. Лично негово Светейшество Българският патриарх Неофит оглавява празничната литургия в Троянския манастир, където се съхранява и чудотворната икона "Пресвета Богородица - Троеручица".

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 15.08.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Патриарх Неофит оглави службата още от рано сутринта. Във вчерашния ден взе участие и като певец, което се случва много рядко.

Негово Светейшество Неофит I - Патриарх Български и митрополит Софийски: "Единството се постига трудно, но то е много ценно за нашия живот, както в църквата, така и в държавните органи; да се постигне онова съвършенство, което дава на всеки да гради със своя принос живота".

Сред стотиците миряни, които дойдоха да се поклонят пред Дева Мария, беше и премиерът Бойко Борисов. Той разгледа и новото крило на манастира, което беше изградено със средства на държавата.

Бойко Борисов, министър-председател: Към 1, 420 млн. лева сме отпуснали за този манастир и то във време на криза и в предишния, и в сегашния мандат. Всичко това е новопостроено, отремонтира се, едно приказно място в България и духовно и понеже в този свят, ако някой спаси България, това ще е Господ и затова всичко, което можем правим.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди се стичат в Бачковския манастир, за да се докоснат до Чудотворната икона
Хиляди се стичат в Бачковския манастир, за да се докоснат до Чудотворната икона
Международен филмов дрон фестивал в Пловдив
Международен филмов дрон фестивал в Пловдив