НОВИНИ

Бойко Борисов се среща с дипломатическите представители на европейските държави

Ден след срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва, премиерът Бойко Борисов се среща с дипломатическите представители на европейските държави. Посещението е традиционно събитие, което се провежда по време на всички ротационни председателства. Разговорите са от изключителна важност за постигане на желаните цели на Българското председателство, посочват от Министерския съвет.

бойко борисов среща дипломатическите представители европейските държави
bnt avatar logo
от БНТ
11:29, 31.05.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Министър-председателят Бойко Борисов ще приеме постоянните представители на правителствата на държавите-членки на ЕС (КОРЕПЕР 2) към Брюксел. Това са дипломатическите представители на държавите-членки на ЕС, които заседават във формата Корепер 2 и подготвят най-ключовите заседания и формати на Съвета на ЕС.

Корепер е основният подготвителен орган на Съвета. Всички точки, които се включват в дневния ред на Съвета, се разглеждат първо от Корепер, освен ако Съветът не реши друго. В посещението участват също генералният секретар на Съвета Йепе Транхолм-Микелсен и членове на кабинета на Доналд Туск.

Посещението на постоянните представели е традиционно събитие, което се провежда по време на всички ротационни председателства на Съвета на ЕС, като включва освен официална част и срещи, така и разнообразна програма в страната-ротационен председател, имаща за цел демонстрация на успешни бизнес проекти и публично-частни партньорства, както и популяризиране на културните забележителности и традиции на страната домакин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Критики срещу Киев заради убийството на руския журналист Бабченко
Критики срещу Киев заради "убийството" на руския журналист Бабченко
Джип се преобърна на натоварен булевард във Варна, няма пострадали
Джип се преобърна на натоварен булевард във Варна, няма пострадали