НОВИНИ

Бойко Борисов се срещна с турнирния директор на Sofia Open Горан Джокович

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с новия турнирен директор на Sofia Open Горан Джокович, съобщиха от правителствената пресслужба. Горан Джокович е предал специални поздрави на премиера Борисов от името на племенника си Новак Джокович.

bnt avatar logo
от БТА
13:15, 29.12.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
бойко борисов срещна турнирния директор sofia open горан джокович

По време на срещата е обсъдено предстоящото домакинство на България на престижния тенис турнир. За четвърти път страната ни ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Горан Джокович е в България, за да проследи организацията на надпреварата, която започва на 3 февруари 2019 г. в зала "Арена Армеец".

По време на срещата Горан Джокович е заявил пред българския премиер, че се очаква турнирът да бъде един от най-силните в категорията АТP 250 през 2019 г. По думите му, това голямо спортно събитие ще обедини любителите на тениса на Балканите. Той е направил съпоставка между обединението на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинството на Мондиал 2030 г. "Видяхме как премиерите на няколко държави на Балканите планирате съвместно домакинство на големи футболни първенства, защо да не бъде така и в тениса. София може да бъде центъра на тази идея", е казал Джокович.

Според Горан Джокович се очаква София да посрещне едни от най-добрите играчи в момента - Качанов, Циципас и Медведев, както и опитните тенисисти Вавринка и Монфис. По думите на турнирния директор на Sofia Open се очаква и Новак Джокович да се включи в спортното събитие. На срещата в Министерския съвет са присъствали министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и зам.-председателят на УС на Федерацията Рангел Марков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Путин и Лукашенко отново обсъждат спорните въпроси между Русия и Беларус
​Путин и Лукашенко отново обсъждат спорните въпроси между Русия и Беларус
Времето в новогодишната нощ: Слаб сняг и температури от минус 3 до 2 градуса
Времето в новогодишната нощ: Слаб сняг и температури от минус 3 до 2 градуса