НОВИНИ

Бойко Борисов в Хитрино: Нека си пожелаем само мир

Нека си пожелаем само мир, каза премиерът в оставка Бойко Борисов пред жители на Хитрино, на срещата с които присъстваха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, районният мюфтия на Шумен Месут Мехмедов, кметът на Хитрино Нуридин Басри, представители на местната власт.

bnt avatar logo
от БТА
17:03, 25.12.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Бог да ги прости загиналите, отървахме се от много по-голямо зло, което можеше да стане. Аз съм спокоен за България, когато на Коледа, най-хубавият празник за християните, когато Исус Христос се е родил, когато районният мюфтия и владиката са заедно сред вас, каза Борисов.

Това е най-ценното, което можем да имаме, казвам го с голяма тревога, защото целият свят се тресе, милиони хора загиват, милиони бягат от това, че не са се разбрали владиката и мюфтията някъде по света и са поставили други ценности над живота и щастието на хората, отбеляза Борисов.

Коледа е, всички празнуват; затова ние дойдохме и съм много благодарен на мюфтията, на владиката, защото това е символ към целия народ. Народът се вдигна като един и кой с каквото имаше помогна, и си рискуваха живота хората за Хитрино, посочи Бойко Борисов.

"Нека си пожелаем само мир, в нашия размирен регион владиката и мюфтията заедно, вие заедно, всички заедно; мирът е толкова крехък, повярвайте ми, трябва да го пазим много", каза още премиерът.

Преди това председателят на Общинския съвет в Хитрино Мустафа Ахмед прочете пред присъстващите решението на Съвета за удостояването на Бойко Борисов със званието почетен гражданин на Хитрино и му връчи отличието. На въпрос на репортер на БТА "Какво искате да пожелаете специално на хората от Хитрино за Рождество Христово", Борисов отговори: "Само мир и всичко друго ще направим".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как посрещнахме Рождество Христово у нас
Как посрещнахме Рождество Христово у нас
Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Чили
Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Чили