НОВИНИ

Бойко Борисов защити плоския данък на срещата с бизнеса

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази притеснение, че след изборите трудно ще бъде съставен кабинет. Борисов и представители на ГЕРБ днес разговаряха с работодателските организации в страната. От бизнеса пък се надяват, че ще има стабилно управление с пълен мандат, защото според работодателите предсрочните избори забавят темповете на развитие на страната

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:08, 16.02.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

ГЕРБ и работодателите видяха сходство във вижданията си за запазване на макроикономическата стабилност на страната и на данъчния модел, както и за образованието като приоритет. От бизнеса смятат, че икономиката има потенциал, който може да бъде развит, ако няма паузи в работата на държавата.

Васил Велев - председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България: Надяваме се, че след изборите ще се формира стабилно управление, което да управлява 4 години, тъй като тези извънредни, предсрочни избори водят до забавяне на темпото на нашето развитие, въпреки че БВП расте и ние сме на второ място в Европа по ръст.
Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Моето притеснение е, че трудно ще се направи правителство, споделих го. Категорични сме, че плоският данък трябва да остане и всички други интерпретации да се взема от богатите и да се дава на бедните далеч не граничи със здравия разум.

От ГЕРБ заявиха, че разчетите им за увеличение на доходите съвпадат с тези на бизнеса. Борисов не пропусна да обърне внимание и на вчерашното гласуване на Сергей Станишев за търговското споразумение между Европейския съюз и Канада, известно като CETA, за което Станишев обясни, че е е станала техническа грешка.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Не е сериозно и не звучим добре в нашето голямо европейско семейство. Ние не можем само да искаме да ни дават пари през европейските фондове, а иначе да казваме, че сме се объркали, за мен объркване няма. Те са го направили целенасочено и го знаят много добре.

По-късно днес в централата на ГЕРБ част от освободените от премиера Герджиков областни управители заявиха, че са обидени не защото са отстранени, а от мотива - съмненията, че могат да манипулират изборите. Казаха, че това оставя лош привкус за правомощията на областния управител и попитаха задочно премиера дали на последните избори е имало манипулации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светофар падна в тунел Правешки ханове
Светофар падна в тунел "Правешки ханове"
Почетен караул пред паметника на Васил Левски в София
Почетен караул пред паметника на Васил Левски в София