НОВИНИ

Брекзит и последиците за земеделския сектор у нас

Оттеглянето на Великобритания от ЕС няма да доведе до значителни последици за земеделския сектор в България заради малкия процент на стокообмен, който страната ни има с Обединеното кралство.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
06:49, 15.07.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според председателя на института за агростратегии и иновации Светлана Боянова, ако се направи аналогия с наложената преди 2 години забрана за внос на европейски земеделски продукти в Русия, проблем у нас може да възникне и то в краткосрочен план при преразпределение на стокообмена между страните в европейската общност.

Това обаче едва ли ще продължи дълго и ще зависи от развитието на отношенията между Великобритания и Евросъюза.

Светлана Боянова - председател на Институт за агростратегии и иновации: Крайно време е да се преосмисли какво би могло да се случи с общата селскостопанска политика в частност вече за България, но в никакъв случай смятам, че не трябва да се изпада в някакви крайни, такива, решения за разпадането на Европейския съюз и т. н. Въпросът е, ние като българска администрация, правителство и власт, наистина да използваме това положение в добрия смисъл на думата, за да можем да защитим политики като председателство, които да ползват нашите български земеделци в следващия програмен период, заедно с финансовата рамка, която трябва да спре точно по нашето председателство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Азиатско-европейския форум в Монголия
​Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Азиатско-европейския форум в Монголия
Проф. Владимир Чуков: ​Нападателят от Ница вероятно е действал сам
Проф. Владимир Чуков: ​Нападателят от Ница вероятно е действал сам