НОВИНИ

Британската полиция арестува мъж във връзка с нападението на Лондон бридж

Британската полиция арестува мъж във връзка с атентата в Лондон, при който загинаха седем души и десетки бяха ранени. Върху полицията се оказва все по-силен натиск да обясни защо един от тримата нападатели е успял да се изплъзне от разузнавателните служби. Премиерът Тереза Мей заяви, че е готова да отслаби защитата на личните права, за да се бори по-успешно с екстремизма. Изборите на Острова са утре.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
09:18, 07.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Британската полиция арестува 30-годишен мъж в лондонското предградие Илфорд във връзка с атентата на 3 юни. Мъжът е заподозрян в поръчителство, подготовка и подстрекателство към терористични актове. Вече са известни някои подробности около третия нападател на лондонския мост - Юсеф Загба. Той беше убит заедно с двамата си съучастници. Загба е с баща мароканец и майка италианка. Жената живее в градче, на 20 километра от Болоня. Семейна приятелка описва терориста.

Франка Ламбертини: Той беше много добър. Сериозно момче, което беше много добро.

Юсеф Загба е живял повече в Мароко. Според източници от разследването, италианските власти са го посочили на британските, след като миналата година Юсеф се преместил в Лондон. Премиерът Тереза Мей призова към облекчаване на процедурите за депортиране на чужденци, заподозрени в екстремизъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелби в гробницата на аятолах Хомейни и в парламента в Техеран
Стрелби в гробницата на аятолах Хомейни и в парламента в Техеран
Бавят се парите по сделката за „Полимери“ - Девня
Бавят се парите по сделката за „Полимери“ - Девня