НОВИНИ

Британската полиция извърши арести в Бирмингам след атентатите в Лондон

Британската полиция проведе операция в жилище в Бирмингам няколко часа след вдъхновения от ислямизма атентат в Лондон, при който загинаха 4 души. Операцията е свързана с предполагаемия извършител на нападението. Полицията не пожела да потвърди, че има връзка между атентата и операцията. Извършени са няколко ареста.

bnt avatar logo
от БТА
09:41, 23.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
британската полиция извърши арести бирмингам атентатите лондон

В. "Дейли мейл" съобщи, че операцията в Бирмингам е била свързана с адреса, от който е бил нает използваният при нападението автомобил.

Бирмингам е град, където британските ислямисти са влиятелни. Един от заподозрените за атентатите в Париж и Брюксел, Мохамед Абрини, е живял там преди нападенията.

Теорията за ислямистки тероризъм е водеща за нападението пред парламента в Лондон. Облечен в черно брадат мъж нападна с автомобил преминаващите по моста Уестминстър, пред кулата Биг Бен, след което убива с нож полицай, опитвайки се да влезе в парламента, в следствие на което е застрелян.

Засега никой не е поел отговорност за атентата.

Това е нападението, довело до най-много жертви във Великобритания след самоубийствените атентати на 7 юли 2005 г., при които загинаха 56 души. Отговорността за тях пое Ал Каида.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експлозии в склад за боеприпаси в Източна Украйна
Експлозии в склад за боеприпаси в Източна Украйна
Избраха изпълнител на Синята зона във Варна
Избраха изпълнител на Синята зона във Варна