COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

По информация на "По света и у нас" камионът в Есекс е с българска регистрация

Британската полиция откри мъртви 39 души в камион в град Грейс на 32 километра от Лондон. Смята се, че камионът е дошъл от България. Посланикът ни в британската столица Марин Райков е в постоянен контакт с местните власти. По информация на "По света и у нас" камионът е с българска регистрация от Варна и е на името на фирма на ирландска гражданка. Идентификацията на жертвите е в ранен етап. Британската полиция не съобщава каква е тяхната националност.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:05, 23.10.2019 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
По света

Полицията в графство Есекс, където е открит камионът с телата, даде първоначална информация.

Пипа Милс, полиция на Есекс: Малко преди 1:40 сутринта днес получихме сигнал, че определен брой хора са открити в камион на Истърн Авеню в Грейс. Смятаме, че камионът е от България и е дошъл в Обединеното кралство през Холихед на 19 октомври.Спасителните екипи дойдоха на място, но всички 39 души са загинали. Първоначални данни говорят, че един от тях е тийнейджър, другите са възрастни.Шофьорът на камиона - 25 годишен мъж от Северна Ирландия е арестуван по подозрение за убийство.На този етап не сме установили откъде са жертвите. Идентификацията им ще бъде дълъг процес.
;

Според представител на Асоциацията на товарните превози в Северна Ирландия, ако камионът е тръгнал от България,то влизането му през Холихед е необичаен маршрут.Той смята,че заради засилените мерки за сигурност в Дувър и Кале,пътят от Шербург или Роскот във Франция и оттам до Дъблин и после до Уелс е по-използваем.Този факт усилва подозренията за преднамерено каналджийство. Водещата британска агенция за Борба с организираната престъпност изпрати на място свои служители.

Борис Джонсън, премиер на Великобритания: Това е невъобразима трагедия.Знам, че мислите и молитвите на всички са за тези, които загубиха живота си и за техните близки.

Холихейд, откъдето е влязъл ТИР-ът, е пристанище в Уелс и е входна точка за транспорта от Ирландия. Намира се на почти 6 часа път от Лондон.

;

Представител на посолството ни в Лондон е провел среща в британското Министерството на външните работи.Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс, като са се договорили да следят заедно случая.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Атанас Зафиров: Участие в избор на председател на БСП ще вземат регистрираните до 31 декември
Атанас Зафиров: Участие в избор на председател на БСП ще вземат регистрираните до 31 декември
Графити турове са новата атракция на Пловдив
Графити турове са новата атракция на Пловдив