COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Британски студенти стажуват във Велико Търново

За трета поредна година студенти по Психология от британски университети идват във Велико Търново да стажуват в социални институции. Младите хора избират България, тъй като в родината им е почти невъзможно да бъдат включени в стаж по специалността. С подкрепата на общината и университета във старата столица, доброволците обменят опит в продължение на месец, като след това стажът им се зачита в Англия.

от Зорница Илиева
20:54, 23.06.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Идеята за стаж на английски студенти у нас, е на младата великотърновка Мирела Великова, която учи в Лондон. Тя разказва, че още в началото срещнала огромни трудности да организира своя стаж на Острова.

Мирела Великова, студентка по „Психология"в Лондон:Тъй като учех психология в Англия, си търсех стаж по специалността и ми беше трудно да го намеря. Открих доста интересна програма в Шри Ланка, и по този модел реших да създам подобна стажантска програма в България!

Стажантите следват в специалностите „Психология" и „Криминалистика" в университети в Лондон, Нотингам и Бирмингам, и в продължение на месец работят в социалните институции на старата столица.

Мич Хърли, студент по психология университет в Нотингам:Стажът, тук в България, наистина ще ми помогне, защото се докосвам във всяка една сфера от психологията. Ще ми помогне да избера точното направление от тази наука!
Фрея Уайт, студентка по Психология, Бирмингам: Много е различно от Англия, тъй като възможността, която ми се дава тук, не мога да я получа там!
Росица Димитрова, директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване": Те да виждат на практика как се прилагат и организират социалните услуги, за себе си да си изяснят коя целева група ще им кореспондира най- добре занапред в бъдещата им професионална реализация.

В края на стажа си, студентите получават удостоверения от Великотърновския университет, които се признават в Англия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Къде сме ние?: Половината българи са доволни от заплатата си
"Къде сме ние?": Половината българи са доволни от заплатата си