НОВИНИ

Британските лейбъристи обявиха предизборната си програма

Битанските лейбъристи обещават - Национализация на предприятия и услуги, край на бюджетните икономии, борба с неравенството- за предсрочните избори на 8 юни. Основната опозиционна сила на Острова представи днес своята "Програма на надеждата" в Брадфорд, Северна Англия.

bnt avatar logo
от В.Илиев
22:53, 16.05.2017
Чете се за: 00:46 мин.
По света
британските лейбъристи обявиха предизборната програма

"За мнозина, а не само за неколцина"- така е озаглавен партийният манифест на британските лейбъристи. Лидерът Джеймс Корбин нарече предизборната платформа "отговорна и радикална". Той порица консерваторите на премиера Тереза Мей като партия на дискриминацията, която управлява през последните седем години в интерес на богатите, на елита и на частните интереси.

Джеймс Корбин- лидер на Лейбъристката партия: "Изборът сега е лейбъристки Брекзит, който поставя на първо място работните места или консервативен Брекзит, който ще бъде насочен към интересите на Лондонското Сити при риск Великобритания да се превърне в данъчно убежище с ниски доходи."

Лейбъристите предвиждат национализация на железопътния и автобусния транспорт, водния сектор, пощите и част от енергетиката. Партията иска да увеличи с 6 милиарда лири парите за общественото здравеопазване, а социалните разходи - с милиард и 600 милиона. От 40 на 45 на сто ще скочи пределната ставка за годишни доходи над 80 хиляди лири и от 45 на 50 процента- за приходи над 150 хиляди. Планира се нов данък за фирми, които дават заплати над 330 хиляди лири годишно.

Джеймс Корбин- лидер на Лейбъристката партия: "Ще договорим търговско споразумение за безмитен достъп до Евросъюза и миграция, основана на справедлива миграционна политика, честна спрямо нашата икономика и нуждите на нашите хора, както и край на дъмпинга и експлоатацията."

Британските лейбъристи изостават в сондажите с 20 процентни пункта от управляващите консерватори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Едва 1000 битови потребители сами са избрали откъде да купуват ток
​Едва 1000 битови потребители сами са избрали откъде да купуват ток
Пореден протест в Красна поляна срещу Виетнамските общежития
Пореден протест в "Красна поляна" срещу Виетнамските общежития