НОВИНИ

Британският кабинет получи подкрепа при гласуване на законопроект за Брекзит

Депутатите в долната камара на британския парламент отхвърлиха поправка в законопроект за Брекзит, предвиждаща право на вето на парламента за бъдещото окончателно споразумение с Брюксел за излизане на Великобритания от ЕС, предадоха Ройтерс и Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:51, 12.06.2018
Чете се за: 00:21 мин.
По света
британският кабинет получи подкрепа гласуване законопроект брекзит

324 депутати гласуваха против поправката, внесена от Камарата на лордовете в законопроекта за излизане от ЕС. Отхвърленият от Камарата на общините текст предвиждаше парламентът да върне правителството на масата за преговори, ако не му допадне споразумението с Брюксел. Поправката бе подкрепена от 298 депутати.

Депутатите приеха компромисен текст, предвиждащ, че ако парламентът отхвърли окончателното споразумение за Брекзит, в срок от 28 дни ще бъде представен план как възнамерява да действа правителството. Така Тереза Мей избягна поражение в парламента и успя да потуши надигащия се бунт на проевропейски депутати от нейната партия. Според ДПА преди гласуването тя се е срещнала с 20 проевропейски депутати консерватори, за да ги убеди да подкрепят правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обсъждат законопроекта за създаване на Българска автомобилна камара
Обсъждат законопроекта за създаване на Българска автомобилна камара
Дебат за сближаване на заплатите в Европа
Дебат за сближаване на заплатите в Европа