НОВИНИ

Британският министър на спорта подаде оставка заради залози на ротативки

Британският държавен секретар за спорта и гражданското общество Трейси Крауч съобщи, че е подала оставка, след като правителството отложи приемането на мярка за драстично ограничаване на размера на залозите в ротативките.

bnt avatar logo
от БТА
23:02, 01.11.2018
Чете се за: 00:47 мин.
По света
британският министър спорта подаде оставка заради залози ротативки

В представения в понеделник от финансовия министър Филип Хамънд бюджет се предвижда отлагане с шест месеца, до октомври 2019 г., на влизането в сила на мярката, която въвежда ограничение от две лири (2,30 евро) максимален еднократен залог, за да се намалят свързаните с хазарта рискове.

В момента играчите могат да залагат по 100 лири на всеки 20 секунди. Правителството иска повече време за въвеждане на нов данък върху хазарта, който да компенсира загубата на приходи от мярката за ограничаване на залозите, която бе обявена през май след няколко месеца консултации.

"Между обявяването на ограничаването на залозите и влизането му в сила ще бъдат похарчени над 1,6 милиард лири в ротативките, главно в най-бедните ни райони", пише Крауч в писмото за оставката си, което беше пуснато в страницата й в Туитър.

"Освен това всеки ден ще се самоубиват по двама души заради свързани с хазарта проблеми. Затова смятам, че това отлагане е неоправдано", пише Крауч. "Политиците идват и си отиват, но принципите остават с нас завинаги.", написа още Крауч в социалната мрежа.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Армения разпусна парламента и насрочи  предсрочни избори
Президентът на Армения разпусна парламента и насрочи предсрочни избори
В Карлово връчиха Национална награда за чистотата на българския език
В Карлово връчиха Национална награда за чистотата на българския език