НОВИНИ

Британският парламент одобри предложението на Тереза Мей за предсрочни избори

522 гласа "за" и 13 "против" британският парламент одобри исканото от премиера Тереза Мей свикване на предсрочни парламентарни избори. Вотът ще се проведе на 8-ми юни. Решението беше взето след оспорвани дебати в Уестминстър. От опозицията обвиниха управляващите консерватори, че не спазват обещанията си, но от своя страна премиерът Мей заяви, че предстоящият вот ще даде повече стабилност на страната. Министър-председателят беше категорична, че няма да участва в телевизионни дебати, а вместо това ще се среща с граждани. Лидерите на Консверваторите и Лейбъристите си размениха и остри реплики:

bnt avatar logo
от БНТ
17:11, 19.04.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:26 мин.
По света
Джеръми Корбин, лидер на лейбъристите: Това е поредното обещание, което торите нарушиха. Не е ли вярно, че през последните седем години те не изпълниха нито едно от обещанията си - по отношение на здравеопазването, бюджетния дефицит, външния дълг, образованието.... Защо тогава някой да повярва дори на една тяхна дума през следващите 7 седмици?
Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: Мога да ви гарантирам, че ще бъда там - сред хората, ще направя всичко възможно нашата програма да стигне до тях, включително и плановете ни Брекзит да бъде един успешен процес. Ще изградим една по-силна Великобритания. Всеки глас за консерваторите, ще затрудни тези, които се опитват да ни спрат и ще улесни нас по време на преговорите ни с Европейския съюз. Всеки глас за нас, ще ни направи по-силни, ще направи страната по-силна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Горанов: След 30 април кабинетът ще е ясен
Владислав Горанов: След 30 април кабинетът ще е ясен
Сняг заваля в Драгоман днес
Сняг заваля в Драгоман днес