НОВИНИ

Британският посланик в Москва: Сергей и Юлия Скрипал са живи

Британският посланик в Русия Лори Бристоу потвърди, че Сергей и Юлия Скрипал са живи. Така той коментира изявлението на руското посолство в Лондон, в което то заявява, че не може да констатира, че семейство Скрипал са живи.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:46, 26.02.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света
британският посланик москва сергей юлия скрипал живи

„Мога да потвърдя, че те са живи. Мога да потвърдя, че им е предадена молбата на руското посолство за среща с тях“, каза високопоставеният британски дипломат в интервю за Интерфакс.

„Те не желаят да се срещнат с представители на руското посолство. Струва ми се, че не е чак толкова трудно да се разбере, защо те не желаят да се срещнат с представители на руската държава. Това е техен избор“, подчерта посланик Бристоу.

В същото време той отбеляза, че ако Сергей и Юлия Скрипал пожелаят да се срещнат с представители на руското посолство, британската страна ще им предостави тази възможност: „Ако не, ние нямаме право да им налагаме среща с руските чиновници. Те се намират на безопасно място. Искаха да ги убият с нервнопаралитично вещество. Нашето задължение е да ги защитим“, добави посланик Бристоу.

Той заяви, че Великобритания не се интересува от съвместно разследване с руската страна. Посланик Бристоу също така подчерта, че Лондон разполага със значително по-голяма информация по „делото Скрипал“, отколкото се публикува в медиите. „Естествено, че разполагаме с повече информация. Ние няма да публикуваме тази информация в медиите, тъй като това може да предизвика предубеждение в съдиите“, каза още британският дипломат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В „Референдум“: Необходима ли е по-голяма държавна намеса в детското възпитание?
В „Референдум“: Необходима ли е по-голяма държавна намеса в детското възпитание?
САЩ считат референдума в Куба за „внимателно планиран политически спектакъл“
САЩ считат референдума в Куба за „внимателно планиран политически спектакъл“