Посланикът на Великобритания в САЩ Ким Дарък е подал оставка, обявиха от външното министерство на Острова. Причината е скандалът, породен от скорошните изтичането на информация в писма от посолството.

© БГНЕС

Ръководителят на дипломатическата служба на Министерството на външните работи на Великобритания заяви, че е приел оставката на Дарък "с дълбоко лично съжаление".

Британският премиер Тераза Мей изрази съжаление за оставката на посланика. Според нея той просто си е вършил работата, давайки "пълна и безпристрастна информация".

Оставката идва ден след като президентът Доналд Тръмп заяви, че неговата администрация "не се вълнува от един много глупав човек".

Критиката на американския президент очевидно е причинена от изтеклите съобщения, публикувани във в. "Дейли Мейл", в които се казва, че британският посланик характеризира Тръмп като "неспособен“ и "некомпетентен" и прогнозира, че ще "свърши в позор".

Скандал между Вашингтон и Лондон заради изтекла кореспонденция

Скандал между Вашингтон и Лондон заради изтекла кореспонденция

Американският президент Доналд Тръмп отправи нови словесни залпове срещу британския посланик в САЩ. Дипломатът определи сегашната администрация във Ва...