НОВИНИ

Бърни Сандърс печели първичните избори във Вирджиния

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс печели първичните президентски избори на демократите в Западна Вирджиния с преднина от около 15 процента пред Хилари Клинтън. Това сочат предварителните резултати на "Ню Йорк Таймс".

Георги Петров
от Георги Петров
06:09, 11.05.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Сандърс е подкрепен от 51 процента от гласоподавателите, докато Клинтън получава малко над 36 процента. Сенаторът от Върмонт все пак продължава да изостава значително в надпреварата за подкрепата на партийните делегати, от които 2228 застават зад Клинтън и само 1454 - зад Сандърс. 74-годишният сенатор обаче нееднократно вече заяви, че предвид силната подкрепа на избирателите в много от щатите, няма намерение да прекратява президентската си кампания.

През последните десет дни Сандърс защитава позицията, че той е най-подходящият кандидат на демократите за борба за президентското кресло с Доналд Тръмп, който остана без конкуренция в надпреварата за номинацията на Републиканската партия. В последните си изказвания пред медиите ексцентричният милиардер заяви, че е стеснил кръга си от кандидати за вицепрезидент до шестима опитни политици и поясни, че не изключва възможността това да е губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почитаме Светите братя Кирил и Методий
Почитаме Светите братя Кирил и Методий
Обискираха дома на нападателя от Графинг
Обискираха дома на нападателя от Графинг