НОВИНИ

​Бърни Сандърс подкрепи бившия си съперник Хилари Клинтън за кандидат-президент​

Бърни Сандърс официално обяви подкрепата си за бившия си съперник в първичните избори Хилари Клинтън за кандидат-президент на Демократическата партия в САЩ. "Подкрепям Хилари Клинтън и ще направя всичко възможно тя да стане следващият президент на САЩ", заяви 74-годишният сенатор от Върмонт на съвместен митинг в Портсмут, щата Ню Хемпшър. Това е първият митинг, на който заедно се появяват бившите съперници от първичните избори на демократите, които се оказаха по-трудни от очакваното за Клинтън.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска БТА
22:53, 12.07.2016
Чете се за: 00:57 мин.
По света
​бърни сандърс подкрепи бившия съперник хилари клинтън кандидат президент​

Сандърс обеща, че неговата "политическа революция" ще продължи, но призна, че Клинтън, а не той, е получила нужния брой делегати за спечелване на партийната номинация. Сандърс обеща да работи за победа на Клинтън в президентските избори на 8 ноември и я определи като най-подходящия кандидат за справяне с предизвикателствата, пред които е изправена страната, като неравенствата, климатичните промени и студентските дългове.

Сандърс каза, че е водил кампания за хората, които са пренебрегнати и изоставени. По думите му Клинтън е готова да се бори за повишаване на минималната заплата, създаване на нови работни места, разширяване на достъпа до здравни грижи и борба с климатичните промени.

Сандърс добави, че съперникът на Клинтън от Републиканската партия Доналд Тръмп не споделя тези ценности и че ако стане президент, Тръмп няма да увеличи минималната заплата и ще назначи съдии във Върховния съд, които ще застрашат гражданските свободи и равните права.

;

Сандърс в продължение на седмици избягваше да се обяви официално в подкрепа на Клинтън, но днес заяви, че е доволен от промените в официалната партийна платформа, направени през уикенда и определи тази платформа като най-прогресивната в историята. Той заяви, че ще работи за прилагането ѝ от партията.

Хилари Клинтън заяви, че сега изборите ще са много по-приятни, след като тя и Бърни Сандърс са от една и съща страна. Приемайки подкрепата на съперника си от първичните избори на демократите, Клинтън заяви, че се радва да работи с човек, който е вдъхнал енергия в процеса на първичните партийни избори. Сандърс "привлече в политическия процес незаинтересовани досега хора", посочи тя.

Клинтън похвали Сандърс като борец за либерална политика и отбеляза, че "неговата репутация за страстна защита невинаги го е правела най-популярния човек във Вашингтон, но това обикновено е знак, че човек прави нещата правилно".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал за пожар и задимяване в района на Сточна гара в София
Сигнал за пожар и задимяване в района на Сточна гара в София
Стъпки в мига - изложба в памет на Бояна Иванчева
"Стъпки в мига" - изложба в памет на Бояна Иванчева