НОВИНИ

Бродирани яйца за Великден

Сега ще ви дадем идея как да направите едни по-различни великденски яйца - чрез бродиране.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева
09:07, 25.03.2018
8422
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Любомира бродира гоблени вече 20 години. В един момент решава да „избродира" коледни и пролетни картички, а днес вече работи и върху яйца.

Любомира Заркова: Не беше любов от пръв поглед, не ми харесваше в началото. Трябва да имаш голямо желание да го правиш това нещо, да си търпелив и с голяма любов да вложиш нещо от себе си и душата си в изработката, всяко ръчно изделие си носи послание.

Бродираното яйце е декоративно, в момента Любомира работи със стиропор, за да могат готовите яйца да ни радват и след Векикден. За да направим бродирано яйце, трябва първо да изработим мотива, а след това да „облечем" яйцето.

Любомира Заркова: Първо се срязва по дължини. И след това започвам да вкарвам цялата панама в разреза, който съм направила. Избирам подходящ цвят, който да сложа на гърба. Същото напъхване продължава и с гръбчето.

След това избираме ширит и допълнителни декорации, които прилепяме към декоративното яйце. Едно бродирано яйце може да бъде направено в рамките на няколко часа или до 2-3 дни.

Любомира Заркова - любител по бродиране на яйца: Започнала съм от януари месец в този дух да работя и всичко това е наслада за очите на мои близки.

Така зайчета, пиленца и български шевици оживяват под пръстите на Любомира и събуждат усмивка и радост от предстоящите великденски празници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици организират бал за събиране на средства за дом за сираци
Ученици организират бал за събиране на средства за дом за сираци
Днес празнуваме Благовещение
Днес празнуваме Благовещение