НОВИНИ

Брошури с основните нарушения на пътя получиха шофьори в Шумен

Полицията в Шумен раздава на шофьорите брошури с най-често допусканите нарушения на пътя. Цветната книжка със съвети и снимки фокусира вниманието на участниците в движението върху рисковете на пътя. Инициативата е по повод Европейския ден без жертви на пътя, който отбелязваме днес.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
11:17, 21.09.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Засиленото полицейско присъствие по улиците на Шумен е обичайна гледка, особено пред учебните заведения. Днес обаче полицията вместо да глобява раздаваше книжка със съвети за безопасно пътуване.

Полицай: Раздаваме на тези водачи, които ги спираме, информативно да си опреснят знанията по Закона за движение по пътищата и какви са санкциите, когато се извършват по-честите нарушения.
Рената Косева: Аз правилата ги знам, но хубаво е да се информират хората... Аз ще я разгледам със сигурност, любопитно ми е как е направена.
Петър Георгиев: Алкохол до 8 % - 1000 лв. и 12 месеца, нали така? При повторение от 1000 до 2000 лв. и от 12 до 36 месеца лишаване. Глобите трябва да бъдат много по-големи, Виждате, има такива хора, по-младичките просто изпреварват

В брошурата са събрани нарушенията, които най-често стават предпоставка за произшествия на пътя - превишена скорост, употреба на алкохол, неправоспособни водачи.

Инсп. Веселин Георгиев, ОД на МВР - Шумен: Да накараме водачите да бъдат по-съобразителни, поведението им да бъде по-безопасно... Надявам се в тях да остане едно приятно усещане, защото не сме много обичани, защото наказваме в повечето случаи...

3 000 брошури ще бъдат раздадени в рамките на специализираната полицейска акция. Според пътните полицаи шофьорите знаят правилата, но не знаят санкциите, които ще получат при нарушение, а те вече са респектиращи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха промени в закона за управление на средствата от европейските фондове
Приеха промени в закона за управление на средствата от европейските фондове
В Бургас започна есенният фестивал Флора
В Бургас започна есенният фестивал "Флора"