НОВИНИ

Промени се методиката, по която се отчитат заразените от коронавирус в Китай

За вчерашния ден броят на потвърдено заразените и на излекуваните от коронавирус вече почти се изравни. Също така вчера беше съобщено, че в цялата страна, извън провинция Хубей, са регистрирани само 79 случая на потвърдено заразени. За сравнение на 3-ти февруари броят на заразените извън провинция Хубей беше 890, което е сериозен спад. Това каза в скайп разговор за сутрешния блок на БНТ журналистът Тодор Радев, който се включи от Пекин.

bnt avatar logo
от БНТ
07:14, 18.02.2020
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Журналистът каза, че през последните дни са се променили доста неща.

Тодор Радев, журналист: Едно от тях е методиката, по която се отчитат заразените в Китай, което доведе до сериозен ръст на потвърдените случаи. В последствие обаче стана ясно, че в този брой се включват всички хора, които са минали скенер, но все още не е потвърдено лабораторно, че са заразени.

Той сподели, че това е предизвикало притеснение в Китай, но в последствие става ясно, че също така има много случаи на излекувани.

Здравните власти са отчели, че вече започват да се изработват по-надеждни методики и системи за лечение на болестта, както и че 90% от излекуваните пациенти са имали лека форма на болестта, докато при останалите 10% състоянието им е било по-тежко или критично.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джеф Безос дарява 10 млрд. долара за опазване на планетата
Джеф Безос дарява 10 млрд. долара за опазване на планетата
50 души бяха блокирани в планински проход заради снежните бури в Норвегия
50 души бяха блокирани в планински проход заради снежните бури в Норвегия